dilluns, 12 de maig del 2008

Sarkozy i els mitjans de comunicació


El President francès Nicolas Sarkozy considera que els mitjans de comunicació tenen la culpa dels seus problemes i de la seva baixa popularitat. Continua així la seva lluita i pressió contra els mitjans que no li son fidels.

Segons recull avui un article publicat a El País, Sarkozy ha declarat que la premsa “no l’ajuda”. En concret, ha carregat contra l’Agència France Presse (AFP) a la que ha acusat de tractar la informació de forma parcial. El President es queixa de que AFP no hagi recollit una nota de premsa publicada pel seu partit en la que s’atacava a la que va ser la seva rival en les eleccions presidencials de fa un any, Ségolène Royal. En aquesta nota es fa patent que Royale ha estat condemnada per un tribunal laboral a pagar salaris endarrerits als seus col•laboradors. Sarkozy ha demanat explicacions i, a partir d’aquest fet ha declarat que vol obligar a AFP a recollir “tots” els comunicats que parlin del govern , partits polítics i sindicats. L’agència estatal es defensa dient que, òbviament, són una agència de noticies i no una màquina de difondre comunicats.

Sarkozy s'ha caracteritzat en aquests primer any de presidència per la seva intensa vida privada, que ell mateix s'ha encarregat de difondre en els mitjans que li ha interessat. Resulta curiós que el President, que havia promès defensar la qualitat de la informació a França, posi ara en dubte només la feina d’aquells mitjans que el critiquen. De mentre, Paris Match ha publicat aquesta setmana un extens reportatge sobre el seu primer any de govern, amb unes fotografies escollides directament per Carla Bruni, dona de Sarkozy. Aquest intent de manipular la premsa que no controla, només fa que agreujar la crisis en la que està sumit aquest sector des de fa temps.